حمایت از کالای ایرانی (۳)

حمایت از کالای ایرانی

در مقاله قبل با عنوان حمایت از کالای ایرانی (۲) به بررسی راهکارهای حمایت از کالای ایرانی پرداخته شد. سال ۱۳۹۷ سال حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شده است. پیش‌ازاین و در مهروموم‌های قبل نیز بر حمایت از تولید و کار و سرمایه ایرانی تأکید شده است اما نتیجه مطلوب حاصل نشده است.

پشتیبانی از تولید ملی به‌منزله حمایت از اشتغال، کار و سرمایه ملی و کارگر ایرانی است و حمایت از کالای ایرانی در جامعه تولید محور تحقق می‌یابد. ازآنجایی‌که دغدغه اصلی این روزهای سیاست‌گذاران و قانون‌گذاران کشور، حمایت از تولید ملی است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که در این راستا باید پیگیری و اجرای سیاست­های اصولی و کارآمد، آن‌چنان‌که بایدوشاید به توانمندی بخش تولید در کشور منجر شود؛ انجام گیرد.

ادامه راهکارهای حمایت از کالای ایرانی

توسعه فناوری‌های موبایل، منافع اجتماعی – اقتصادی فراوانی دارد و به گواه مطالعات انجام‌شده بین ضریب نفوذ موبایل و رشد اقتصادی رابطه مستقیمی وجود دارد و بین مصرف دیتا و موبایل‌های نسل جدید و توسعه اقتصادی و بهره‌وری سازمانی هم رابطه مثبتی وجود دارد. در ایران هم این تأثیرات مثبت می‌توانند به وقوع بپیوندند (به شرطی که فرهنگ استفاده از موبایل در محل کار در ایران اصلاح شود و بهبود یابد).

از سوی دیگر، در ایران سالانه حدود ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان!!! صرف خرید موبایل می‌شود که ۹۵% این مبلغ هنگفت به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود و هیچ درآمد تعرفه‌ای و درآمد مالیاتی قابل‌توجهی هم برای کشور ایجاد نمی‌کند و البته کمک چندانی به اشتغال‌زایی هم نمی‌کند !!!!

راهکارهای حمایت از کالای ایرانی

کل بودجه عمرانی میهن عزیزمان (هزینه ساخت راه‌ها و سدها و …) حدود  ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان است؛ البته جالب اینکه اگر هزینه‌های جاری کشور اجازه دهد و مدیران ارشد کشور این بودجه ناچیز را صرف هزینه‌های جاری و حقوق کارمندان دولت و … نکنند، بودجه بسیار اندک مذکور صرف عمران و آبادانی کشور می‌شود.

پس به نظر می‌رسد عدم تعویض گوشی موبایل در شرایط غیرضروری، فقط در یک سال می‌تواند منجر به پس‌انداز و یا در بخش‌های دیگر زندگی فردی خودمان (مثل خدمات مشاوره‌ای و … ) هزینه شود که کاملاً با منافع فردی خودمان و منافع جمعی کشور هماهنگ بوده و تطابق دارند.

می‌توان عنوان نمود که با ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان می‌توان برای ۱۵۰۰۰۰ معلول و بیمار کشور شغل بلندمدت ایجاد کرد و هزینه درمان داد. عجیب‌تر اینکه معمولاً از ۲۰% کاربردهای موبایل فعلی‌مان استفاده می‌کنیم و نه بیشتر.

مطالب مرتبط:

حمایت از کالای ایرانی (۱)

حمایت از کالای ایرانی (۲)

🖊 به قلم دکتر اسماعیل حسن پور

مقیاس عینی ذهنی در تئوری‌های استراتژی
سطوح شناخت استراتژی (۲)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید