نوآوری باز

نوآوری باز

ویژگی­‌ها

نویسنده چسبرو هنری
کشور آمریکا
تاریخ ۲۰۰۳
نوع مدل
نقش عامل تغییر و مدیر
فعالیت تحلیل و طراحی
موضوع مدیریت استراتژیک، نوآوری و ریسک، تکنولوژی و عملیات
سطح تحلیل محیط
دیدگاه یادگیری
وضعیت در حال بازنگری

نوآوری باز یک فلسفه در سازمان‌دهی فرآیندهای نوآوری در بخش‌­های تحقیق و توسعه شرکت‌­های بزرگ ارائه می­‌دهد. ساختارهای سازمانی را می­‌توان جهت افزایش ظرفیت نوآوری کسب و کارها توسط ۱) یکپارچه­‌سازی منابع خارجی در تلاش‌­های توسعه داخلی خود و ۲) کسب درآمد بهتر از تکنولوژی­‌های داخلی ایجاد شده با فروش آن‌ها به بازار، طراحی کرد.

 پروفسور هنری چسبرو یک کارآفرین موفق در سیلیکون ولی به‌عنوان یک برنامه­‌ریز محصول و مدیر بازاریابی استراتژیک شناخته‌شده است. او قبل از پیوستن به دنیای آکادمیک، هفت سال را در شرکت کوانتوم، تولیدکننده هارددیسک سپری کرد. او کتاب خود را زمانی نوشت که شرکت­‌ها توجیه سرمایه­‌گذاری­‌های نوآوری را به دلیل افزایش هزینه­‌های توسعه و چرخه‌­های تولید محصول کوتاه‌­تر، دشوارتر یافتند. وی برای برخورد با این نیروهای اقتصادی منفی در هزینه­‌های تحقیق و توسعه انگیزه‌ای بسیار قوی داشت. او مطالعات خود را در زمینه تحقیقات میدانی، عمدتاً در بخش فناوری اطلاعات شرکت­‌هایی مانند پی اند جی انجام داد. مجله استراتژی و کسب‌­وکار جایزه بهترین کتاب کسب‌­وکار را در سال ۲۰۰۳ به کتاب نوآوری باز اهدا کرد.

چسبرو متوجه شد که شرکت­‌ها در نوآوری در بازار فعلی خود موفق هستند، اما در شناسایی و بررسی بازارهای بالقوه جدیدی که خارج از حوزه تجاری آن‌­ها در بازار فعلی قرار دارند، با مشکل مواجه می­‌شوند. او همچنین انتشار گستره­ای از دانش را که ناشی از افزایش شدید شرکت­‌های استارتاپ و افزایش بهره‌­وری تحقیقات کاربردی در دانشگاه‌­ها است، مشاهده کرد. او دریافت  که دیگر دانش جدید به‌طور انحصاری توسط تحقیق و توسعه شرکت و در داخل شرکت­‌های بزرگ محافظت نمی‌شود. چسبرو فرصت­‌هایی را برای سازمان­‌ها جهت ایجاد نوآوری در یک دنیای باز که در آن مرزهای بین شرکت­‌ها در حال از بین رفتن است شناسایی کرد.

نوآوری باز بر اساس دو ایده اصلی است:

  1. شرکت­‌ها باید از دانش و تکنولوژی بیرونی برای تقویت نوآوری­‌های خود استفاده کنند.

  2. شرکت­‌ها باید از نوآوری­‌های توسعه‌یافته داخلی که در کسب‌­و­کار خود استفاده می­‌کنند بلافاصله ارزش ایجاد کنند.

  • استفاده از فناوری­‌های بیرونی در تلاش‌­های تحقیق و توسعه داخلی

چسبرو گزینه­‌هایی را برای شرکت­‌های بزرگ جهت اعمال دانش بیرونی در فرآیندهای نوآوری آن­ ها ارائه می­‌دهد. ایده‌­های امیدوارکننده‌­ای که توسط شرکت­‌های کوچک و مؤسسات تحقیقاتی ایجاد می‌­شود، می­توانند با سازمان‌دهی، همکاری با دانشگاه­‌ها، تشکیل اتحادیه­‌ها و ایجاد ریسک مشترک، درونی شوند.

او به استارتاپ­‌های تکنولوژی به‌عنوان منبع ارزشمند دانش جدید توجه ویژه‌­ای کرد؛ ازآنجاکه این شرکت­‌ها را اغلب با تکنولوژی­‌های جدید و یا ترکیبات تکنولوژیکی در بازارهایی که برای شرکت­‌های بزرگ هنوز جذاب نیست، آزمایش می­‌کنند. شرکت­‌ها باید به‌طور مداوم این تحولات را کنترل کنند. هنگامی ‌که فرصت­‌های امیدوارکننده‌­ای به وجود می‌­آیند، می‌­توانند استراتژی تکنولوژی خود را هماهنگ کنند، با استارتاپ‌­ها همکاری کنند یا حتی کسانی که امیدوارکننده­‌تر و یا از نظر استراتژیک جالب‌­تر هستند را تملیک کنند.

شرکت­‌ها همچنین می‌­توانند به‌وسیله ایجاد دپارتمان سرمایه­‌گذاری و سرمایه­‌گذاری در این آزمایش­‌ها در مراحل اولیه، تصمیم به ایجاد استارتاپ‌­های مفید بگیرند. فرآیند نوآوری داخلی باید ساختاردهی شود تا بتواند ادغام ایده­‌های بیرونی را در هر مرحله از مراحل نوآوری ایجاد کند. اگرچه بسیاری از فناوری­‌های جدید می‌­توانند از بیرون به دست آیند، اما تحقیق و توسعه داخلی جهت نوآوری در شرکت‌­های بزرگ اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این بخش ظرفیت جذب شرکت را تعیین می­‌کند. وظیفه بخش تحقیق و توسعه داخلی نظارت بر معماری سیستم است و تعیین می­‌کند که کدام قسمت از دانش خارجی می­‌تواند با تلاش­‌های تحقیق و توسعه داخلی موجود ترکیب شود.

  • ایجاد ارزش از داخل

نوآوری­‌های داخلی می‌­توانند به‌عنوان منبع ارزش به سه روش استفاده شود:

  • ادغام فناوری در یک کسب‌­وکار موجود در شرکت

  • فروش و یا صدور مجوز دانش یا فناوری­‌های ایجاد شده جدید بدون جابه­‌جایی در کسب­‌وکار فعلی شرکت. شرکت گیرنده باید یک مدل کسب‌­وکار و طرز فکر برای یکپارچه­‌سازی دانش و تکنولوژی تازه به دست آورده داشته باشد.

  • راه‌­اندازی یک سرمایه­‌گذاری جدید که از تکنولوژی جدید در یک منطقه کسب و کار جدید بهره‌­برداری می‌­کند.

مدل نوآوری باز، یک چارچوب ذهنی در برخورد با محیط کسب­‌و­کار را فراهم می­‌آورد که در آن ایده‌­ها توسط منابع داخلی و خارجی ایجاد می‌­شود. ارزش، توسط هم‌زمان بودن مداوم تلاش‌­های داخلی و خارجی تحقیق و توسعه ایجاد می‌­شود.

برگرفته شده از سایت www.provenmodels.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید