۵ استراتژی خروج از کسب و کار کوچک

۵ استراتژی خروج از کسب و کار کوچک

در این مطلب وب‌سایت ایران استراتژیست ۵ استراتژی خروج از کسب و کار کوچک ارائه‌شده و نکاتی در مورد هر یک بیان شده است.

هر شخص حقیقی یا حقوقی که در یک کسب و کار کوچک سرمایه‌گذاری کرده است به دنبال دانستن استراتژی‌های خروج است. حتی اگر یک کسب‌وکار تک‌مالکی را اداره می‌کنید، بازهم به استراتژی خروج از کسب و کار کوچک نیاز خواهید داشت. شما، به‌عنوان یک سرمایه‌گذار در حوزه‌ی کسب و کار، پرسش‌هایی مشابه با دیگر سرمایه‌گذاران خواهید داشت:

۱) چطور قرار است از این کسب‌وکار درآمد داشته باشید؟

۲) چه مقدار درآمد خواهید داشت؟

داشتن یک استراتژی خروج از کسب و کار کارا این اطمینان را ایجاد خواهد کرد که پاسخ‌های رضایت‌بخشی به این پرسش‌ها می‌دهید و کنترل آینده‌ی کسب‌وکار کوچکتان را به دست خواهید گرفت.

۱) کسب و کارتان را خانوادگی کنید.

رؤیای بسیاری از مالکان کسب‌وکارهای کوچک این است که کسب‌وکارشان را خانوادگی کنند تا اطمینان حاصل کنند میراثشان پابرجا باقی می‌‌ماند و آینده‌ی بازماندگانتان را تأمین می‌کند.

مزایا

  • سادگی
  • کسب و کارتان به‌سرعت می‌تواند پایان بیابد (بسته به زمان فروش دارایی‌ها)

معایب

  • نقدشوندگی کمترین بازده روی سرمایه‌گذاری را برای مالک (مالکان) خواهد داشت. تنها پولی که از نقدشوندگی عاید مالک می‌شود از واگذاری دارایی‌ها حاصل می‌شود، دارایی‌هایی مانند: زمین، تجهیزات یا اقلام موجود. ارزش سرقفلی فهرست مشتریان یا هر نوع رابطه‌ی تجاری دیگر (که ممکن است برای کسب‌وکار ضروری باشد) از دست می‌رود.
  • ارزش دارایی‌های دست‌دوم برای اقلامی مانند ماشین‌آلات و تجهیزات، حتی در بازارهای غیر راکد نیز بسیار پایین خواهد بود.
  • بستانکاران (اگر طلبکاری وجود داشته باشد) نخستین کسانی هستند که می‌توانند نسبت به وجه حاصل از فروش دارایی‌ها ادعا کنند.

۲) نقدشوندگی درگذر زمان

در این استراتژی خروج از کسب و کارهای کوچک، مالک کسب و کار در طول زمان انجام فعالیت‌های تجاری‌اش سود خود را کسب کرده است (حتی پیش از آن‌که به تعطیل کردن کسب‌وکار یا فروش آن بیندیشد)، و تمایلی به باز سرمایه‌گذاری درآمدهای حاصل از کسب‌وکار برای توسعه‌ی شرکت نداشته است.

این کار معمولاً با دریافت حقوق‌های بالا یا سودهای تقسیمی بالا در طی چند سال صورت می‌گیرد، که پیش از تعطیلی کسب‌وکار اتفاق می‌افتد. این استراتژی برای آن دسته از مالکانی مناسب است که قصد دارند سبک زندگی کنونی‌شان را ارتقا دهند، نه این‌که کسب‌وکارشان را توسعه دهند.

مزایا

  • سبک زندگی – حذف نویسی وجوه نقد بر یک مبنای جاری برای مقاصد شخصی (به‌جای آن‌که منتظر عایدی نهایی از فروش شرکت باشد).

معایب:

  • خارج کردن سودهای حاصل از کسب‌وکار از گردش مالی شرکت، قابلیت رشد شرکت را کاهش می‌دهد و ارزش نهایی فروش را کم می‌کند.
  • دیگر سهام‌داران (اگر سهامداری وجود داشته باشد)، ممکن است با این کار مخالفت کنند، مگر این‌که ضررشان جبران شود.
  • به حقوق دریافتی از این راه به دلیل این‌که درآمد شخصی محسوب می‌شود مالیات تعلق می‌گیرد، حال آن‌که وقتی سودها در شرکت باقی می‌مانند باعث افزایش ارزش کسب‌وکار می‌شود و در زمان فروش کسب‌وکار به‌عنوان افزونه‌های سرمایه مالیات‌بندی می‌شوند.

۳) فروش کسب و کار در بازار آزاد

این استراتژی خروج از کسب‌وکار محبوب‌ترین گزینه‌ی پیش­روی کسب‌وکارهای کوچک است. مالک کسب‌وکار در یک نقطه‌ی مشخص زمانی، که غالباً زمانی است که فرد قصد بازنشستگی دارد، کسب‌وکارش به مبلغ مشخصی برای فروش می‌گذارد، و به‌صورت خوش‌بینانه با مبلغ موردنظرش صحنه را ترک می‌کند.

مزایا

  • یک کسب‌وکار سود ده برای خریداران جذاب است و به‌سرعت فروش می‌رود..
  • دارایی‌ها و سرقفلی را می‌توان در زمان ارزش‌گذاری کسب‌وکار برای فروش، محاسبه کرد تا بازده مالک افزایش یابد.

معایب

  • فروش یک کسب و کار با حاشیه‌ی سود ممکن است بسیار دشوار باشد. به استناد وب‌سایت bizbuysell (که به خریدوفروش کسب‌وکارهای کوچک اختصاص دارد) تنها ۲۰ درصد از کسب و کارهای ثبت‌شده در این سایت، واقعاً به فروش می‌رسند. پیدا کردن یک خریدار در بازار آزاد ممکن است زمان‌بر باشد.
  • ارزش‌گذاری کسب‌وکارها ممکن است با مشکل مواجه شود و قسمت فروش بسیار پایین‌تر از حد انتظار باشد.

۴) فروش کسب و کارتان به یک کسب و کار دیگر

ارزشمند نشان دادن تحصیل کسب‌وکارتان می‌تواند سود زیادی برایتان به همراه داشته باشد. کسب‌وکارها به دلایل مختلفی به خرید کسب‌وکارها یکدیگر می‌پردازند، ازجمله: استفاده از یک مالکیت جدید برای توسعه‌ی سریع مسیر راه، درک اهمیت تشریک مساعی فعالیت‌های مکمل کسب‌وکار ، یا صرفاً خرید یک کسب‌وکار رقیب (و خلاص شدن از شر آن).

مزایا

  • بنا بر دلایل فوق، ممکن است یک کسب‌وکار رقیب، نسبت به خرید کسب‌وکار شما تمایل نشان دهد، و فروش سریع و سود حداکثری را برایتان به همراه داشته باشد.

معایب

  • ممکن است یکی از رقبای شما نسبت به خرید کسب و کارتان ابراز تمایل کند تا به فهرست مشتریان و اطلاعات مالی‌تان دست پیدا کند.

  • بااین‌حال، خرید شرکت توسط یک کارمند این طرح را شامل نمی‌شود. صرفاً به این معنی است که یکی از کارکنانتان به‌واسطه‌ی خرید مستقیم شرکت، مالک کسب‌وکار شما شود.

۵) عرضه‌ی اولیه سهام (IPO)

هرچند برای تمام کسب‌وکارها مناسب نیست، ولی می‌تواند استراتژی خروج از کسب و کار خوبی باشد.

مزایا

  • عرضه کردن سهام شرکتتان می‌تواند بسیار سودمند باشد.

معایب

  • تبدیل شدن به یک شرکت سهامی عام یک فرآیند طولانی و پرهزینه است.

منبع

, ,
برنامه ریزی استراتژیک به ۶ سوال پاسخ می‌دهد
سطوح شناخت استراتژی (۱)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید