ممیزی استراتژیک

ممیزی استراتژیک

امروزه سازمان­‌ها برای توسعه محصولات با عملکرد بالاتر، از سوی مشتریان خود تحت فشارهای روزافزونی قرار دارند. در این راستا، شرکت‌های موفق با به‌کارگیری منابع، توانمندی‌ها و شایستگی‌های کلیدی خود در چارچوب فرایند مدیریت استراتژیک، سعی در ایجاد یک موقعیت رقابتی پایدار و منحصربه‌فرد در بازار دارند.

استفاده از ممیزی استراتژیک برای ارزیابی عملکرد شرکت

ممیزی استراتژیک چک‌لیستی از سؤالات برحسب حوزه یا مبحث ارائه می‌کند تا تجزیه‌وتحلیل سیستماتیکی از فعالیت‌ها و کارکردهای مختلف شرکت را مقدور سازد.

این ممیزی نوعی از ممیزی مدیریت است که به‌عنوان ابزار شناختی برای تعیین مشکلات کل شرکت و روشن کردن نقاط ضعف و قوت سازمانی بسیار مفید است. ممیزی می‌تواند به پیدا کردن دلیل ایجاد مشکل توسط حوزه خاص برای شرکت و یافتن راه‌حل آن کمک کند.

ممیزی استراتژیک یک لیست مشمول و کامل نیست، اما بسیاری از سؤالات اساسی را که برای تجزیه‌وتحلیل استراتژیک باشد، شامل می‌­شود. ممکن است سؤالات برای یک تجزیه‌وتحلیل کامل کافی نباشند. لیکن هر سؤال در یک حوزه خاص از ممیزی می‌تواند به یکسری زیر سؤال اضافی تقسیم شود.

زمانی که این زیر سؤالات لازم باشند، باید آن‌ها را توسعه داد.

موضوعات در ممیزی استراتژیک

ارزیابی نتایج عملکرد اخیر: در این مرحله به بررسی عملکرد جاری شرکت ( عملکرد سال گذشته شرکت از حیث نرخ بازگشت سرمایه، سهم بازار و سودآوری چگونه بوده است؟) و وضعیت استراتژیک (مأموریت، اهداف استراتژی‌­ها، خط‌­مشی فعلی شرکت چیست؟ آیا به‌روشنی تصریح شده‌اند؟ یا اینکه باید از عملکرد شرکت آن‌ها را کشف کرد؟) می­پردازد.

بازنگری اداره امور شرکت: این مرحله به بررسی هیئت‌مدیره (چه کسانی هستند؟ از داخل شرکت انتخاب شده‌­اند یا از خارج شرکت؟ سهام‌دار هستند؟ دانش، تجربه، مهارت، میزان ارتباط و میزان مشارکت آن­‌ها در مدیریت استراتژیک شرکت…) می‌­پردازد.

سر تیترها در ممیزی استراتژیک

  • بررسی و ارزیابی محیط خارجی

  • بررسی و ارزیابی محیط داخلی

  • تجزیه‌وتحلیل عوامل استراتژیک با استفاده از ماتریس SWOT

  • ایجاد و ارزیابی گزینه های استراتژیک

  • اجرای استراتژی ها

  • ارزیابی و کنترل

برگرفته از کتاب: مدیریت استراتژیک و سیاست کسب و ‌کار

تالیف: توماس ال.ویلن و جی.دیوید هانگر

ترجمه: سید محمد اعرابی و هاشم آقازاده

,
استراتژی در مراحل مختلف چرخه حیات سازمان
محرک‌ های بین‌ المللی شدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید