پیشنهادات علم استراتژی برای مدیریت کسب و کار در شرایط کرونا مانند (موقعیت پ)

پیشنهاد علم استراتژی برای مدیریت کسب و کار

وب سایت ایران استراتژیست در مجموعه مقاله‌های پیشنهاد علم استراتژی برای مدیریت کسب و کار در شرایط کرونا مانند اولین مقاله خود را به استراتژی های موقعیت تهدید ضعف و مقاله دوم را به موقعیت فرصت-ضعف اختصاص داد. در این مقاله به استراتژی های موقعیت تهدید قوت می­‌پردازد.

گام نخست: تعیین موقعیت

پیش از هر چیز لازم است موقعیت استراتژیک کسب و کار بر اساس تحلیل واقع‌بینانه محیط درون و بیرون مشخص شود. در حقیقت باید مشخص شود که در محیط درون ضعف‌ها پررنگ‌تر هستند یا قوت‌ها و همچنین در محیط بیرون فرصت‌ها یا تهدید‌ها.

«اولین گام تشخیص واقع‌بینانه موقعیت کسب و کار خود است.»

«کرونا برای شما فرصت است یا تهدید؟»

«کسب و کار شما در موقعیت ضعف قرار دارد یا قوت؟»

مدیریت کسب و کار در شرایط کرونا مانند (موقعیت پ: تهدید قوت)

اگر در محیط بیرون، تهدیدها پررنگ‌تر باشند و در محیط درون، قوت‌ها بیشتر باشند کسب و کار ما در موقعیت تهدید – قوت قرار دارد.

«در شرایطی که کسب و کار ما تحت‌فشار کرونا است،

ولی خود ما از پول، قدرت، توانمندی و زیرساخت‌های کافی برخوردار هستیم چه کنیم؟»

در شرایط تهدید و قوت پیشنهاد می‌شود کسب و کارها پیشنهادات زیر را در نظر بگیرند:

  • پیشنهاد علم استراتژی برای مدیریت کسب و کار در شرایط کرونا مانند این است که هر چه سریع‌تر منابع خود را به بازارها یا محصولات متنوع به‌ویژه از نوع ناهمگون آن تخصیص دهید.

  • این متنوع سازی می‌تواند از طریق تملیک شرکت‌های ضعیف‌تر یا همکاری و ادغام با شرکت های قوی تر صورت بگیرد.

  • همچنین الزاماً این تخصیص نباید حقوقی (در قالب سازمان) باشد و می‌تواند به‌صورت حقیقی (توسط خود مدیران و مالکان) صورت پذیرد. مثلاً شاید مالکان سازمان در ارز سرمایه‌گذاری کنند.

  • اگر شرایط برای ورود به صنایع دیگر وجود ندارد، در صنعت خود تمایز ایجاد کنید. این تمایز می‌تواند از طریق نوآوری در فرآیند باشد، مثل اسنپ‌فود از طریق شفاف سازی فرآیند تولید غذا در رستوران‌ها.

  • یا می‌تواند از طریق نوآوری در محصول باشد، مثل عطاویچ از طریق ایجاد محصولات استریل و نیمه آماده و کانی‌راش از طریق تولید پوشاک مخصوص کادر درمان که باعث شده فعلاً در بازی صنایع رستوران و پوشاک باقی بمانند.

  • علم استراتژی برای مدیریت کسب و کار در چنین شرایطی می گوید آن‌هایی که قبلاً در توسعه قابلیت های سرمایه گذاری (به جهت ایجاد پرتفوی متنوع)، بازاریابی (به جهت ایجاد تمایز)، فرآیندی (به جهت توانایی ایجاد نوآوری در فرآیندها) و تولیدی و مالی (به جهت مدیریت هزینه ها) سرمایه گذاری کرده‌اند امکان بقای خود را افزایش داده اند.

این مقاله به ساده ترین زبان و کلی ترین و خلاصه ترین صورت ممکن این تجویزها را که علم استراتژی برای مدیریت کسب و کار در شرایط کرونا مانند بیان کرده است. اما قطعاً پیشنهاد می شود که افراد علاقه مند مباحث فراوان و غنی تئوریک پشت این پیشنهادات را مطالعه کنند تا دچار ساده اندیشی نشویم.

به‌علاوه، فراموش نکنیم که علم تنها قسمتی از راهکار را نشان می دهد و راهکار نهایی کسب و کارها از ترکیب علم، شهود و تجربه بیرون می‌آید.

ایران استراتژیست در ادامه مقاله‌های پیشنهاد علم استراتژی برای مدیریت کسب و کار در شرایط کرونا مانند، مطالعه مقاله موقعیت ت: فرصت – قوت را به شما پیشنهاد می کند.

, , ,
استراتژی آرمان‌گرایانه برگ برنده سازمان‌ها در پسابحران‌
هوش مصنوعی در هسته مدل‌های کسب و ‌کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید