جایگاه کلیدی هوش مصنوعی در استراتژی های پساکرونا

جایگاه کلیدی هوش مصنوعی در استراتژی های پساکرونا

و‌‌ب‌­سایت ایران استراتژیست قصد دارد جایگاه هوش مصنوعی در استراتژی های کسب و کارها در دوران پساکرونا را در مجموعه‌ای از مقالات بررسی کند. در مقاله نخست که از وب سایت گروه مشاوران بوستون اقتباس شده است به جایگاه هوش مصنوعی در استراتژی های کسب و ‌کار پس از کرونا پرداخته می‌شود.

برخی از شرکت‌ها در بحران های جهانی توانسته‌اند به روش‌هایی که سریعاً آشکار نیستند، دورنمای کسب و کار و شرایط رقابت را تغییر دهند. اما شرکت­‌هایی که حرکات جسورانه‌ای را در مواقع چالش‌برانگیز انجام می‌دهند، می‌توانند بحران را به مزیت خود تبدیل کنند.

به‌عنوان‌مثال، شیوع سارس در سال ۲۰۰۳ منجر به ایجاد غول‌های کسب و کار الکترونیکی مانند علی‌بابا شد. همچنین شرکت هایی مانند امریکن اکسپرس و استارباکس در جریان بحران مالی جهانی ۲۰۰۸-۲۰۰۹ مدل‌های کسب و کار دیجیتال را محور عملیات خود قرار دادند که آن‌ها را قادر ساخت تا ارزش سهامدار را به طرز چشمگیری افزایش دهند.

به همین خاطر، کووید-۱۹ احتمالاً هیچ تفاوتی با بحران­ های دیگر ندارد. شیوع این بیماری موجب تسریع روندهایی می‌شود که از قبل وجود داشتند. همچنین شرکت‌ها به تمرکز بر روی بهبود کسب و کار خود ادامه می‌دهند.

تمرکز بر روی بهبود کسب و کار

به‌عنوان‌مثال، شرکت‌ها به‌جای اینکه منابع و تولید را به‌طور گسترده‌ای در چند مکان کم‌هزینه متمرکز کنند، منابع مازاد بیشتری را در زنجیره‌های ارزش خود ایجاد می‌کنند. مصرف‌کنندگان، کالاها و خدمات بیشتری را به‌صورت آنلاین خریداری می‌کنند و تعداد افراد دورکاری افزایش خواهد یافت.

استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به شرکت ها جهت انطباق با این روندها بسیار ارزشمند خواهد بود. روبات‌های پیشرفته‌ای که می‌توانند اشیاء را تشخیص دهند و وظایفی را که قبلاً نیازمند انسان‌ها بود انجام دهند، عملکرد کارخانه‌ها و سایر امکانات را به‌صورت ۲۴ ساعت و ۷ روز هفته در مکان‌های بیشتر و با هزینه کمتر بهبود می‌دهند. پلتفرم‌های دارای قابلیت هوش مصنوعی به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا محیط‌های کار زنده را بهتر شبیه‌سازی کنند و نیروهای کار را بر اساس تقاضا ایجاد کنند.

هوش مصنوعی از طریق یادگیری ماشین و تجزیه‌وتحلیل داده‌های پیشرفته، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا الگوهای مصرف جدید را تشخیص داده و محصولات «بیش‌ازحد شخصی» را به مشتریان آنلاین تحویل دهند. البته برای استفاده‌ی بهتر از آن باید شرکت‌ها هوش مصنوعی را با قضاوت و تجربه انسانی ترکیب کنند.

شرکت‌هایی که در خط مقدم این روند قرار گرفته‌اند و استفاده از هوش مصنوعی را آغاز کرده‌اند، در دنیای پس از کووید-۱۹ رونق خواهند گرفت. بر اساس تحقیقات گروه مشاوره بوستون، طی چهار رکود اقتصادی قبلی، ۱۴ درصد از شرکت‌ها قادر به رشد هم‌زمان فروش و حاشیه سود خود بودند.

فروش و حاشیه سود

هوش مصنوعی در صنایع

برای برخی از شرکت هایی که از قبل استفاده از هوش مصنوعی را آغاز کرده‌اند، در بحران کنونی این تجربه مفید خواهد بود. استفاده از آن موجب می‌­شود شرکت ها قادر به انجام موارد زیر باشند:

سایر شرکت‌ها برای دستیابی به مهارت‌ها، قابلیت ها و روش‌های کار موردنیاز هوش مصنوعی باید سریع عمل کنند؛ اما صرف‌نظر از نقطه شروع آن‌ها، استراتژی شرکت ها باید فراتر از بحران کووید-۱۹ باشد و تمرکز خود را روی تغییر و تحولاتی قرار دهند که هوش مصنوعی را در هسته اصلی کسب و کار خود قرار دهد.

مقاله‌ی بعدی به چگونگی تغییر دیدگاه کسب و کارها و نقشی که هوش مصنوعی می تواند در توانایی شرکت ها برای پیشرفت و بهره برداری از مزیت رقابتی در این محیط جدید ایفا کند، می­‌پردازد.

, , , ,
هوش مصنوعی، بایدی برای مدیریت کسب و کارها در دنیای بعد از کرونا
استراتژی استارتاپ‌ها

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید