الماس استراتژی

[us_single_image image=”8617″]

ویژگی­‌ها

نویسنده همبریک و فردریکسون
کشور آمریکا
تاریخ ۲۰۰۱
نوع مدل
نقش مشاور، عامل تغییر و مدیر
فعالیت تحلیل، طراحی و برنامه­‌ریزی
موضوع مدیریت استراتژیک
سطح تحلیل محیط
دیدگاه عقلایی
وضعیت در حال بازنگری

الماس استراتژی برای مدیران و مشاوران یک روش مختصر و منسجم برای تجزیه‌وتحلیل، یکپارچه‌­سازی، خلاصه کردن و ارتباط استراتژی­‌های سطح محصول، کسب‌وکار و سازمان فراهم می­‌آورد. این مدل، صورت‌بندی استراتژی را شکل می­‌دهد – یعنی به پاسخ به سؤالات در مورد آنچه استراتژی هست و آنچه در آینده خواهد بود، کمک می‌کند.

اگر استراتژی به‌عنوان انتخاب – انتخاب­‌های مدیریتی در مورد آنچه سازمان انجام می‌­دهد و انجام نمی‌­دهد – مفهوم‌سازی شود، آن‌گاه استراتژی الماس انتخاب و شکاف‌­های انتخاب در استراتژی فعلی و پیشنهادی را برجسته می‌­کند.

فردریکسون و همبریک بر اساس دهه­‌ها تجارب آموزش و مشاوره در زمینه استراتژی، الماس استراتژی را در سال ۲۰۰۱ معرفی کردند. هدف آن­‌ها معرفی مدلی است که مدیران را قادر می­‌سازد تا تمام بخش­‌های یک استراتژی را در نظر بگیرند. این مدل نشان می­‌دهد که استراتژی­‌های خوب عبارت‌اند از پاسخ به مجموعه­‌ای از سؤالات مرتبط با بازار هدف، ابزار رشد، سرعت، مسیر تغییر استراتژیک، و نتایج مالی است.

عناصر این مدل جهت تدوین استراتژی واحد کسب‌وکار عبارت‌اند از:

  1. عرصه‌ها

عرصه شامل انتخاب­‌هایی است که در مورد جایی برای رقابت ایجاد می­‌شود: محیط خارجی مانند بازار محصولات یا خدمات، بازارهای جغرافیایی، کانال­‌ها یا فعالیت‌های زنجیره ارزش.

  1. ویژگی‌های متمایزکننده

ویژگی‌های متمایزکننده، عواملی هستند که می‌­توانند در عرصه‌های مختلف سازمان را موفق کنند. عواملی شامل تصویر، قیمت، قابلیت اطمینان و مانند آن‌ها.

  1. وسایل و ابزار

میزان وابستگی استراتژی به تلاش­‌های توسعه داخلی نسبت به مشارکت یا کسب بخش خارجی را تعیین می­‌کند.

  1. سرعت و زمان‌بندی

این عنصر به شناسایی نقاط تصمیم‌­گیری کمک می­‌کند، زیرا حرکت­‌های استراتژیک فقط یک مسیر ممکن ندارند. به‌عنوان‌مثال، ردپای جهانی یک شرکت داروسازی ممکن است ابتدا با گسترش عرصه­‌های محصول آن و سپس با استفاده از این پایه برای گسترش عرصه‌­های بازار جغرافیایی آن رشد کند.

  1. منطق اقتصادی

عنصر منطق اقتصادی نشان­‌دهنده این است که چگونه تمام قطعات به هم متصل می­‌شوند به‌طوری‌که ذینفعان اصلی را راضی کند (به زبان ساده چگونه سود جاری سازمان خود را به‌دست خواهید آورد). منطق اقتصادی برای شرکت­‌های سودآور می‌­تواند به شکل اقتصاد مقیاس، اقتصاد محدوده یا ترکیبی از آن باشد. برای سازمان­‌های غیرانتفاعی، منطق اقتصادی نشان می‌­دهد که سازمان چگونه به مأموریت و چشم‌اندازش دست می­‌یابد و به ذینفعان خود اهمیت می­‌دهد.

این پنج عنصر باهم به‌صورت سیستماتیک و مکمل عمل می­‌کنند. الماس در ترکیب با تعدادی از چارچوب­‌های پیاده‌سازی استراتژی مورداستفاده قرار می­‌گیرد. برای استفاده از الماس استراتژی باید از ورودی‌های چون چشم‌­انداز، مأموریت و اهداف استراتژی بهره گرفت و تجزیه‌وتحلیل داخلی و خارجی نیز صورت پذیرد.

برگرفته شده از سایت www.provenmodels.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید